The home and office of A J Miller Landscape Architecture is situated atop a hill in the Eastwood neighborhood of Syracuse, New York. Built in the 1911 during the Arts & Crafts period, the home is considered an American Foursquare Colonial.  The elevated placement of the house provides an ideal setting for a French parterre garden, a landscape meant to link the architecture of the home with its gardens by promoting a visual dialog between the natural and built environment.  Drawing from the Arts & Crafts design philosophy of the house, the Foursquare pattern of the garden echoes the motif of stained glass windows overlooking the parterre. Boxwoods frame the focal point of the garden: a limestone fountain whose bubbling, clear water is a favorite drinking spot for songbirds. In the summer this water feature is the life of the garden.  The garden’s color palette is composed of purples, whites, yellows, silvers, and blacks; a delightful contrast with the home’s yellow exterior and grey roof.     The rear garden is a shade garden facing North, many shade plants surround a gravel terrace. A clump Bamboo grove is on two sides this provided shelter from prevailing winds and provides seclusion for a sectional seating area around a copper fire pit.
       
     
IMG_1895.jpg
       
     
IMG_2080.jpg
       
     
revised snow.jpeg
       
     
DSC03542.jpg
       
     
IMG_2404.JPG
       
     
IMG_1911.jpg
       
     
DSC03804.jpg
       
     
       
     
DSC03779.jpg
       
     
poppies.jpg
       
     
2017-06-10 09.55.08.jpg
       
     
DSC03540.jpg
       
     
IMG_2127.jpg
       
     
IMAG0292.jpg
       
     
DSC03582.jpg
       
     
DSC03556.jpg
       
     
DSC00601.jpg
       
     
DSC03579.jpg
       
     
IMAG0557.jpg
       
     
DSC03534 (1).jpg
       
     
       
     
DSC04278.JPG
       
     
IMAG0556.jpg
       
     
DSC01175.jpg
       
     
Al fresco dining
       
     
  The home and office of A J Miller Landscape Architecture is situated atop a hill in the Eastwood neighborhood of Syracuse, New York. Built in the 1911 during the Arts & Crafts period, the home is considered an American Foursquare Colonial.  The elevated placement of the house provides an ideal setting for a French parterre garden, a landscape meant to link the architecture of the home with its gardens by promoting a visual dialog between the natural and built environment.  Drawing from the Arts & Crafts design philosophy of the house, the Foursquare pattern of the garden echoes the motif of stained glass windows overlooking the parterre. Boxwoods frame the focal point of the garden: a limestone fountain whose bubbling, clear water is a favorite drinking spot for songbirds. In the summer this water feature is the life of the garden.  The garden’s color palette is composed of purples, whites, yellows, silvers, and blacks; a delightful contrast with the home’s yellow exterior and grey roof.     The rear garden is a shade garden facing North, many shade plants surround a gravel terrace. A clump Bamboo grove is on two sides this provided shelter from prevailing winds and provides seclusion for a sectional seating area around a copper fire pit.
       
     

The home and office of A J Miller Landscape Architecture is situated atop a hill in the Eastwood neighborhood of Syracuse, New York. Built in the 1911 during the Arts & Crafts period, the home is considered an American Foursquare Colonial.  The elevated placement of the house provides an ideal setting for a French parterre garden, a landscape meant to link the architecture of the home with its gardens by promoting a visual dialog between the natural and built environment.  Drawing from the Arts & Crafts design philosophy of the house, the Foursquare pattern of the garden echoes the motif of stained glass windows overlooking the parterre. Boxwoods frame the focal point of the garden: a limestone fountain whose bubbling, clear water is a favorite drinking spot for songbirds. In the summer this water feature is the life of the garden.  The garden’s color palette is composed of purples, whites, yellows, silvers, and blacks; a delightful contrast with the home’s yellow exterior and grey roof.

The rear garden is a shade garden facing North, many shade plants surround a gravel terrace. A clump Bamboo grove is on two sides this provided shelter from prevailing winds and provides seclusion for a sectional seating area around a copper fire pit.

IMG_1895.jpg
       
     
IMG_2080.jpg
       
     
revised snow.jpeg
       
     
DSC03542.jpg
       
     
IMG_2404.JPG
       
     
IMG_1911.jpg
       
     
DSC03804.jpg
       
     
       
     

DSC03779.jpg
       
     
poppies.jpg
       
     
2017-06-10 09.55.08.jpg
       
     
DSC03540.jpg
       
     
IMG_2127.jpg
       
     
IMAG0292.jpg
       
     
DSC03582.jpg
       
     
DSC03556.jpg
       
     
DSC00601.jpg
       
     
DSC03579.jpg
       
     
IMAG0557.jpg
       
     
DSC03534 (1).jpg
       
     
       
     

DSC04278.JPG
       
     
IMAG0556.jpg
       
     
DSC01175.jpg
       
     
Al fresco dining
       
     
Al fresco dining